Rosengårds FF

Referat: AIF Barrikaden - Rosengårds FF

Startelva: Max – Olle, Oskar H, Albin, Viktor T – Shershah, Jonas, Alex M – Mattias, Henke, Ahmad

Avbytare var Linus som spelade sista timmen som högermittfältare, Oskar W som spelade sista timmen som vänster yttermittfältare och Paul som spelade sista timmen som vänsterback.

Rosengård började i mycket högt tempo och visade också upp ett rappt anfallsspel. De tog också lite turligt ledningen redan i den 4:e min på en frispark som tog på ett par av våra spelare på vägen in.

Efter detta vidtog en period där kvalitén på matchen definitivt inte var dålig och tempot var högt uppdrivet men där det hände extremt lite framför de båda målen. Första 25-30 minuterna var det ingen enda hörna och 2-3 avslut totalt för de båda lagen tillsammans. Därefter hände det betydligt mer. Först fick Rosengård på mycket kort tid 4 hörnor som alla blev resultatlösa. Sen skapade vi två mycket klara målchanser som slutade med att först Henke sköt i stolpen i den 36:e min och att därefter Alex boll från dödlinjen in framför mål – efter en snygg dribblingsraid – sånär men inte riktigt nådde Mattias som annars hade helt öppet mål eftersom målvakten stod helt felplacerad.

Rosengård tröttnade betydligt sista kvarten men fick trots det till ett 2-0-mål, även denna gång på en frispark men den här gången var målet allt annat än turligt. Frisparken var visserligen inte jättehård men skruvade sig med exakt precision mycket vackert mot bortre krysset. Max var dock ytterst nära att ta den – hade händerna (en hand?) på den.

Med två så retfulla mål precis i början och precis i slutet av halvleken, det senare när vi tagit över spelet helt, skulle ju kunnat sänka moralen i vårt lag men så blev det inte alls. Till att börja med räckte det dock inte med kämpatag för att riktigt freda oss för Rosengårds efter pausvilan återfunna kreativa och snabba spel där de också tryckte ner oss ordentligt i banan. De hade också två fantastiskt bra nästan identiska skottlägen från ganska nära håll där de definitivt borde gjort mål men där båda skotten smet en liten bit utanför stolpen. Därutöver hade man också en hel del halvchanser.

Precis som i första halvlek verkade de ha överskattat sina krafter för nu tog de helt slut redan i mitten av halvleken och efter deras första offensiv verkade alla krafter att sina och vi fick enorma ytor att spela på på deras planhalva. Detta ledde till åtminstone 4 riktigt klara chanser. Redan innan de började tappa ork hade vi en utsökt reduceringsmöjlighet när Oskar W:s skott från nära håll, som målvakten aldrig klarat om det gått på mål, i absolut sista sekunden blockades av en utespelare.

När det var en knapp kvart kvar gjorde vi emellertid inom loppet av 2 min de mål som skulle fastställa slutresultatet 2-2. Först sköt Ahmad från halvdistans ett ytterst välplacerat skott intill bortre stolproten och därefter fick Oskar W revansch för sin förra oturligt missade målchans när han, efter fint förarbete av Mattias, ur ett friläge inne i straffområdet sköt ett skott som målvakten fumlade in.

Statistik: Hörnor: 4-8 Avslut på mål: 4-6 Avslut utanför: 4-4